sau mai degrabă ‘Vino, locul, oamenii‘.
D-link a făcut 30 de ani și cu ocazia asta s-a prins într-0 seară cu prietenii și partenerii. #profudevin a fost chemat în ajutor, ca să ajute la oficierea bahică.
Unde ne-am văzut?
VINO este locul, un nou winebar deschis, un loc excelent desenat, aflat pe Strada Mihai Eminescu. Foarte cozy, cu un mobilier foarte cald și frumos ales. Standerele de vinuri sunt superbe. Se poate cumpăra pentru acasă și/sau bea la fața locului cu evidenta taxă de dop. 600 de etichete.
Ce-am ales?
4 vinuri la care, ulterior, pentru premianți s-au mai adăugat 2 etichete.
Am încercat să alegem vinuri care să prindă la absolut toată lumea, coinasseuri x ba. Cred că am reușit, iar ansamblul locului combinat cu finger-food-ul servit a fost excelent. Un domn mare-n stat, statul de plată a companiei, neamț, ce s-a lăudat că e fanul Pinot Noir-ului a dorit să deguste ceva în plus. S-a ales Pinot Noir-ul Private Selection de la Liliac, alegere care nu doar că a fost potrivită, dar s-a lăsat și cu sticle cumpărate pentru acasă.
- Spumantul Clarus, singurul bubbly cu care te poți mândri cu adevărat peste hotare. E făcut din Mustoasă de Măderat, metoda șampenoazică, cu rezultatul perației fine, și uniforme. Cu aciditate demnă, mirosuri citrice și trup de divă. Melodic la deschisul cu poc nu cu fâs, perfect pentru antreuri și începuturi de noi relații.
- Ca să respectăm valorile bânzeturilor cât și a celor care pășeau mai nesigur pe potecile consumului de vin, am ales împreună cu locanta un Sauvignon Blanc de Valea Loarei, mai exact un Domaine Fournier, Sancerre Les Belles Vignes. Un 2015 crispy, cu aciditate și multe fructe galbene coapte. Excelent. S-a dat ca pita caldă.
- S-a cerut și ceva de lume nouă. S-a votat acest Carmenere cilian, Valdivieso, dintr-o singură vie, vin cu care eu am cam rămas în pahar până la cotitul spre Pinot Noir-ul liliachiu. Cu o fermentare ce durează intre 7 și 10 zile, cu un must ce este turnat de 3 ori pe zi deasupra boascăi, se transformă în ceva super rotund, cu mult fruct negru, prună coaptă, coacăze, cu tanini super finuți și un alcool super integrat. Frumos, ce săă..
- Cunoscut prin târg cu pseudonimul ‘Eticheta Roșie‘, tăticul strugurilor negri de unde rezultă vinul roșu n-a suprins neplăcut chiar pe nimeni. Deosebit, cu corp, structură, tanini prietenoși, lemnul bine integrat.Un post gust lung la un CS de școală și demn de savurat cu oricine.
Prețurile de pe sticle sunt prețurile magazinului pentru sticla cumpărată pentru acasă. Pe VINO îl găsești virtual aici iar pe D-Link îi găsești cam peste tot.
De văzut? Da.
Job Done!
Nu la vinuri ar trebui sa ii stea mintea romanului.
https://fanaca.wordpress.com/2016/12/08/tanar-26-de-ani-needucat-comentez-spamand-fara-preget-ca-am-impresia-ca-asa-se-face/
Dude, eu îți accept patima, dar să vii pe terenul meu ca să mă muștruluiești, nu prea.
😉
Vino e si pe lista mea… e #demers