E o super jucărie!
Îmi tot ajung pe la urechi discuții legat de aparate de vacanță. Nu știu dacă prin aparatul de vacanță se pricepe a fi un aparat util, ușor și rapid de folosit, dr cred că e undeva pe-acolo. Aș întreba profesioniștii, dar mi se șoptește în cască ‘curând’ 😉
Știu doar că, la categoria asta, l-aș include pe domnu X20. M-a fascinat pur și simplu. Îmi place atât de mult încât l-am luat de tot, nu doar în teste.
uau, ce aparat vechi.. Mișto model, de când e?
întreabă un cunoscut văzându-l pe masă. Îl ia, îl întoarce, la care exclamă:
aaa, nu e vechi, e model nou!! De când?!
De când a apărut.
Ca să fiu sincer, porți jucăria asta la gât de zici că ești inventatorul hipsterimii iar coada de la cireașă tot tu ai pus-o. Înaintea pozelor, a capacitățor sale de filmare și a celorlalți factori pro-buying, e un accesoriu ce vine din fashion, mai degrabă. Dă excelent lângă orice iPhone, RayBam, trabuc și boatshoes-uri.
Să trecem la puterile X20-ului:
– are un senzor de 12mpx, un procesor EXRII, obiectiv dfix 28 – 112 f2-2.8. Vizor optic, ecran de 2,8 inch, 46jde mii de pucte. Nu e rabatabil, nici nu prea ai avea nevoie. Știu că e un moft, eu nu îl am. Aparatul mă enervează că se închide repede ca să-și salveze bateria care și-așa te ține cam puțintel. E cam principala bubă. A doua ar fi că, la gripul construit, personal, la momentul pozatului landscape, din 50 in 50 de cadre, deschid cu degetul ușița din dos.
În rest e așa bine construit, că ai repede acces la orice funcție a aparatului.
Solid, dar fără a fi greoi și voluminos, este destul de rapid, pregătindu-se de pozat sub o secundă.
Am preferat toate setările auto, de la cele ‘pop’, la cea manuală 100%. Recunosc, nu am vrut să îmi descopăr veleitățile de fotograf DSLristic, așa că, din comoditate să spunem, am ales modul A cât și cele artistice. M-am jucat și cu macroul, la varianta super macro, cea care îți permite apropierea de subiect de până la 1 cm, găsind puțin incomod faptul că mâna sau aparatul te cam seacă umbrind subiectul.
În rest numa bine:
uite una în modul miniature:
Una în moduril single color, orange și galben:
modul Dynamic Tone:
Modul Toy Camera
Un Pop-Art cu Zdubii, făcută într-un lowlight considerabil, cu raze colorate-n felinar. Foarte bună pentru Facebook, nu?
Una simplă, fără nici un efect:
Pentru mai multe detalii, poți urmări fie linkul oficial F64, fie clipul ăsta. Părerea mea e că trebuie să-l ai. Fie că i-l cumperi soției, copilului, mamei sau ți-l faci cadou cu ocazia zilei de marți, ia-l fără discuție. Aș mai opta și pentru pachetul F64 BulletProof, ca să stau liniștit pe bune.
Leave a Reply