Eh, ce light…? 20 de minute, pe urmă a nins…
Să trecem peste catrenul forțat, părerea mea este că acest produs – unde și cum este plasat -, nu va face decât mai rapidă trecerea dintr-o petrecere light, într-una mai hardcore.
Recaș lansează la apă 2 produse destinate nu altcuiva, numai petrecărețului din cluburi. Lounge-uri și piscine, zone în care frapiera și ce anume e într-însa are o anumită valoare. Părerea mea este că Grupul Recaș a intuit bine nevoia omului din afara lumii vinului de a consuma ceva care să-l poziționeze pe el corect. Ori, în zona în care ne aflăm, vinul nu este băutura aspirațională, ci însăși sticla.
Cu două modele ce pleacă de la vinificări asemănătoare, Muse Day&Night, aduc un IG din zona Timișului, cu un asamblaj de Pinot Noir și Fetească Neagră. Nu că în club ar conta, dar primul, secul, stă ascuns în sticla cu vopsea roșie, demisecul șade în cea albstră. Day&Night. Vopseluri inovative, luminiscente, cu niște colibri ce-și iau zborul frumos de pe sticla sablată.
Cum ziceam mai devreme, cred că e o lucrare la care munca s-a împărțit cu adevărat în două, ambalajul și sticla fiind rezultatul uni atenții sporite. Iar faptul că dopul tip vinolock conchide discuția, face ca produsul să nu urle românesc din frapieră. Nu că ar fi ceva rău, dar credeți-mă, în zona consumului de vodci străineze, GreyGoose-uri și de-alde CIROK-uri, sticluța asta va striga și ea diferit.
Că avem un demisec? Păi, ținând cont că va fi consumat într-o zonă cu poluare fonică și nu numai, cred că gustativ va asigura atât nevoile unui bărbat cât, și mai important, ale unei femei. Altfel e când bei în doi, nu?
11,5% pe cap de sticlă sablată? Numa’ bun. Prima trece pe nesimțite, fără pretenții culinare. Iar-e-bine. La a doua, te prinzi că începe să-ți crească pofta de petrecut, te lansezi, începi să comunici mai abitir, eventual să ridici și puțin volumul.
Citând din sursa oficială, aflăm despre cele două vinuri astfel:
În debutul gamei MUSE vorbim despre două vinuri roze care se remarcă atât prin stilul de vinificație (roze de Provence, caracterizat prin discreția culorii vinului și bogăția aromelor), cât și prin gustul care reflectă destinația de consum (Muse Day este un vin sec, răcoritor, cu arome intense de fructe tropicale, trandafir și iasomie facut anume pentru consumul de zi, iar gustul demisec al roze-ului Muse Night îl recomandă ca un companion elegant al serilor calde de vară).
Deși vocile spun că ar fi apărut cam târziu pentru acest sezon, țin să reamintesc că în cluburi și lounge-uri anotimpurile nu prea mai contează, iar asta face ca licoarea să nu fie foarte perisată. Cred, sincer, că le vom tot vedea până la anul, când (din alte surse) se pregătește un dublu-magnum. No, atunci să vezi!
Muse Day – culoarea duce, într-adevăr, la variantele provansale, cu un rose palid, frumos, cu mici tente trandafirii. Pe nas este exotic, cu un amestec de fructe tropicale și parcă ceva piersici. Gustativ, primul lucru pe care-l descoperi este aciditatea pregnantă, alcoolul ascuns, iar retronazal – fructul de cireașă albă. Fără o mare corpolență, postgust mediu, proaspăt și închegat.
Muse Night – mai amplu decât fratele de mai sus, mai concentrat, aș zice că așteptatul în contactul cu pielița a fost cu vreun sfert academic mai mult. N-am mai găsit pe nas aceleași note proaspete, decât după o joacă îndelungată a lichidului în pahar. În mare, notele de fructe sunt cam aceleași, gutativ, însă, mi s-a părut mai bine structurat și mai rotund decât Day-ul. E mai prietenos și cred că el o să fie cap de serie nr.1 în această toamnă. Niște cireșe coapte pe fundal. Niște vanilii fine și ceva fructe de pădure.
Leave a Reply