După cum bine am enervat pe unii aceste sătpămâni, mi-am petrecut perioada mea de fugar cu acte în regulă prin Austria. Așa că, dupa coaste fisurate, vânătăi, schnapsuri, partide de wist și saune pe la varii hoteluri, mi-am avântat fizicul și printr-un Therme d-al lor. Recunosc că pofta mi s-a deschis după ce feedul din fb mi s-a umplut cu păreri, poze și checkin-uri pe la al nostru. Mânat de dorința de a-mi reîmprospăta părerile, m-am urnit catre Tauern Spa-ul din Kaprun de data aceasta. Am privit din perspectiva părintelui obosit dupa schi, cu chef și de relaxare plus tobogane. Mi-am zis că dacă merge și-un somn bine, dacă nu, măcar o bere.
Cât costă la ei?
Păi, în funcție de câți mergeți, sigur se găseste vreun pachet adecvat ca preț de la 19,50 euro de persoană până la cam 100, dacă e familia mare. Mai sunt şi pachete available şi online pe site-ul lor cu şi mai multe facilităţi.
Fiecare primește cate o brățară care îi permite accesul în locantă. Daca ești pe pachetul family primești și o cabina încăpătoare. Preţul full ajunge la maxim 41 euro/pers fără prosop sau halat (acestea costă 3 euro închiriatul pe/zi) şi permite accesul la cele 11 piscine, 10 saune, 3 zone bar&food, day care pentru copilul tău, zona de relaxare adică zona de somn adânc și accesul la programele de fitness. Sunt circa 20.000 mp destinați stării de bine a plătitorului. Înca din vestiare ești rugat, ca din respect pentru tine și ceilalti utilizatori ai spaului, să te conformezi regulilor afișate clar si mare cam peste tot. Vă rugăm să vă duşaţi înainte să vă aruncaţi în apă, vă rugăm să păstraţi liniştea în zonele de relaxare, vă rugăm să aveţi grijă de copiii dumneavoastră mai ales dacă nu ştiu să înoate, vă rugăm sa nu alergaţi pe podeaua udă să nu vă accidentati…d-astea cu bitte la început şi într-o traducere tip Margareta Nistor.
Cum e ?
Conceptul de spa în Austria e extrem de simplu. De obicei ieşi din vestiar şi într-o parte este zona de family în cealalta pentru cei peste 15 ani. Indicatoare şi hărţi la tot pasul, deci nu prea ai şansa la frustrarea că nu ai ştiut ca e şi x sau y facilitate.
Tauern Spa – ul cred că poate absorbi peste 1000 de oameni într-o zi. Cum n-am prea văzut să se înghesuie lumea, mi-am forțat norocul în zona pentru toţi, cu locuri în primul rând și cu faţa la soare. 😀
În zona family, în interior, ai 3 bazine generoase cu ape termale la diverse temperaturi în funcţie de anotimp şi acces rapid la cele 2 dedicate copiilor. Dacă eşti puţin curajos poţi accesa si cele 3 piscine exterioare. Pentru fiecare există recomandări medicale şi de timp recomandat de utilizare.
Zona dedicată copiilor mici şi mai măricei are pe lânga cele două bazine, un tobogan şi un mic loc de joacă. Maxim de fun mi s-a părut un tobogan de care păreau mai interesaţi parintii 😀 căci şi parinții mai sunt copii câteodata. Să ne înţelegem, fiecare zonă e supravegheată şi monitorizată de personal plus camere. Mi sa părut fascinant că e aproape imposibil să iţi pierzi copilul.
Câtă apa să pui pe piele într-o zi, cât soare sa iei în faţă? de toţi banii! Însă, la un moment dat loveşte foamea tot binele din tine. Așa că, nici eu n-am avut încotro decât sa mă îndrept spre unul dintre cele 3 restaurante. Conceptul şi aici simplu şi totuşi atent studiat: iţi iei ce vrei din mâncărurile întinse ca la orice self service de pe pârtii, iţi pui pe tava şi plătesti la casă. Mesele aşezate frumos cu vedere full hd spre munte. Mâncarea mai mult decât decentă, un prânz generos cu băuturi incluse duce la circa 12-15 euro de persoană. Fix ca pe pârtie. Gustul identic cu toate restaurantele din Austria.
În zona de over 15 e cu dezinhibiţii. Aici te prinde seara clar. N-am numărat câte saune sunt, însă pot să pun rămășag că sunt 12. Fiecare are şi programe cu infuzii speciale ce intensifică efectele saunei, metabolism accelerat, eliminat toxine sau şi ten luminos ca Hintertuxsul. Asta pentru metrosexualul din mine a funcţionat pentru un singur program că mi s-a plictisit ascendentul de muzicile zen. 3 dintre saune sunt dispuse afară, într-o cabanpă construită, la care ai acces fie printr-o piscină exterioară cu apă având 28 de grade, fie perpedes. Cert e că pentru cei 12 euro în plus, accesul la zona cu pricina îţi facilitează mult mai rapid drumul spre un somn de-amiază în şezlonguri confortabile. Tot în aceeaşi zonă ai şi un bar şi extrem de multă intimitate.
Accesul în zona saunei se face la costumul lui Adam. Însă, pentru pudici, există și una, cei-i drept, mai mică, în care ai acces cu costumul de baie.
Ce e cool?
- toate materialele folosite la amenajarea spaului sunt produse autohtone. Asta e mândrie naţională şi de mega admirat!
- nu ştiu cu ce au izolat fonic tot colosul, însă nu e ecoul acela de mall.
- apă potabilă la tot pasul! Ai tot felul de fântâni să te hidratezi free of charge!
- toalete super curate plus duşuri în fiecare zonă! Uscătoare de par în vestiare şi în număr suficient. Banchete faianţate încălzite să-ţi usuci prosoapele sau să te încălzeşti pus şi simplu.
- nu se urlă, ţipă, sare bombă în piscine! Căci lumea vine să se relaxeze, chiar şi cu copiii.
- dacă te-a apucat dorinţa de spa pe nepregătite ai şi magazin pentru toate cele necesare unei zile acolo. Şi dacă vrei să nu uiţi că ai trecut pe acolo, shopul de la intrare îti va prelungi amintirea cu creme, papuci, genţi, prosoape branduite simpatic cu indemnul RELAX! Ceea ce am şi făcut!
- ai uitat vreun costum, ceva-acasă? Din pavilionul central ai acces instant la magazinul SPA-ului, de unde poți achiziționa ceea ce vrei. Plata se face cu brățara la momentul părăsirii incintei.
Ce trebuie știut?
- e bine să-ți faci calculul bine de tot înainte, pentru că varianta de 3 ore de exemplu, nu este cea mai mișto. Ești taxat la fiecare 30 de minute petrecute peste și spre final te va costa cât un acces normal.
- nu ai wireless. De altfel, n-am văzut prea mulți disperați ce să folosească telefonul mobil, în afară de mine plus încă ceva foști comuniști 😉
- poți ajunge și fără mașină (fie cu autobuzul ce funcționează între stațiuni, fie cu mocănița + 18′ de mers pe jos)
Pentru mai multe poze -> auskia.ro
Leave a Reply