M-am trezit cu torticolis, din nou. E mega enervat, te miști greoi, îți strici ziua de dinainte de prima cafea și-așa mai departe.

Iar cu ocazia asta dureroasă mi-am adus aminte de campania pornită din nou în decembrie trecut de Liga Română contra Reumatismului și Societatea Română de Reumatologie, Nu-ți întoarce spatele, inițiativă lansată în anul 2015. Mi-am adus aminte că m-au sunat prieteni spunându-mi că mi-au auzit vocea pe spotul video.

Spotul de mai jos a rulat în rețeaua de cinematografe Cinema City din țară. Filmul prezintă simptomele care se manifestă frecvent în cazul pacienților cu dureri de spate de tip inflamator, astfel încât spectatorii să afle dacă sunt predispuși sau suferă deja de acest tip de afecțiune. 

Ideea generală a fost aceeași ca cea din trecut: simți dureri lombare? Du-te la medic urgent. Iar ca să afli dacă ești sau nu pe picior de plecare spre cabinet, poți accesa chestionarul acesta: http://www.reumatism.ro/nuintoarcespatele/autoevaluare/.

Nu-ți întoarce spatele!

Liga Română contra Reumatismului și Societatea Română de Reumatologie continuă inițiativa lansată în anul 2015, campania ”Nu-ți întoarce spatele”. Mi-am adus aminte că m-au sunat prieteni spunându-mi că mi-au auzit vocea pe un spotul video.

Spotul de mai jos a rulat în rețeaua de cinematografe Cinema City Romania din țară. Filmul prezintă simptomele care se manifestă frecvent în cazul pacienților cu dureri de spate de tip inflamator, astfel încât spectatorii să afle dacă sunt predispuși sau suferă deja de acest tip de afecțiune.

Mai multe pe cosmintudoran.ro

Posted by Tudoran on Saturday, 27 January 2018

 

Campania Nu-ți întoarce spatele este un demers de conștientizare și informare asupra durerilor de spate de tip inflamator. Mesajul central al campaniei Nu-ți întoarce spatele este că durerile inflamatorii de spate, care apar de obicei înainte de vârsta de 40 de ani, nu trebuie ignorate.

Spondilita anchilozantă este ireversibilă, nu se poate vindeca, dar evoluția sa poate fi oprită sau întârziată, cu un tratament adecvat.

Principalele obiective ale inițiativei sunt creșterea ratei de prezență la medic pentru investigațiile reumatologice și reducerea timpului de stabilire a diagnosticului, în condițiile în care statisticile arată că 1 din 5 adulți suferă de dureri de spate cu o durată mai mare de trei luni, iar procesul de diagnosticare poate dura chiar și 10 ani.

Dacă te paște vreo durere de genul acesteia, fă-ți un bine, du-te repejor la medic!