A 4-a zi de Soelden.
Cină specific tiroleză cu antren și voie bună, dans, chiuituri și mult fun.
Dar s-o luăm încet.
Pe progamul pregătit echipei #auskia 2.0, în seara zilei de 21 apărea astfel:
Restaurantul Tischlein Deck Dich este unul dintre punctele cheie ale Soeldenului, frau Madeleine Egger și chef Chef Robert Kleinlercher punând la cale o seara specială pentru cei care le trec pragul.
Meniul arată astfel:
Tiroler Knödelsuppe, supă de găluște tiroleze, o specialitate cu care te tot întâlnești în Oetztal, dar care aici parcă avea alt gust. Un gheridon apare însoțit de 2 tirolezi zambăreți din care un polonic amestecă în marea oală și, purtată pe la toate mesele, ajunge până la tine în farfurie. Ritualul este sfânt, din moment ce bucătarul ce te servește demonstrează o familiaritate anume cu anumiți clienți.
Apoi, pe farfurii naturale din lemn de Solende au apărtu înfățișate următoarele File de porc, carne de vânat, carne de vițel, pui prăjit cu garnituri corespunzătoare, sosuri si sosuri toate ranajate ăntr-un soi de bufet trendy-inteligent un aspect rustic. La momentul ăsta am fost nevoit să scot asul din mânecă.
M-am adresat gazdelor noastre, le-am șoptit ceva la ureche, ele au înredințat și m-am aruncat către cele două mese cu anunțul.
Masa din seara asta se va asezona cu următoarele două vinuri: Fetească Albă și Fetească Regală de la Liliac.
Nu cu mult înainte de plecare Liliac a plecat urechea la planul meu și ne-au încredințat ajutorul lor. Au urmat niște împachetări cu cele 2 soiuri lechințene, pur românești care, sub o #livrarespecială au fost trimise înainte către prietenii noștri din Tirol. Confirmările primirilor au venit pe parcursul celor 8 zile petrecute acolo, cu mulțumiri și bucurie.
Revenind la masa din restaurantul Tischlein Deck Dich, mi-am permis o degustare ad-hoc, la care au fost invitați chiar și cei ce ne serviseră, oameni de altfel extrem de drăguți. Explicându-le =ntr-o variantă ultra turbo istoricul celor 2 struguri românești, spre finalul serii, confirmarea ne veni de la însuși Chef Robert, care din pragul bucătăriei îmi strigă: ”You know, this is a very good wine”
– yeah, i know! And it’s going very well with your deer-veal.” Laughings..
Culoare perfectă, mineralitate armonioasă în crescendo, fluiditate, citric, note parfumate și venite să susțină perfect bucatele alese, Feteasca Albă și cea Regală au fost partenerii 13 și 14. Personal m-am simțit mândru. Da, am atras atenția cu ceva mai mult decât cu voioșia specifică nouă, a celor 12. Pozele și filmul cred că o demonstrază.
Prețul unei seri la Tischlein Deck Dich este de 39 € de persoană și include masa + vinul fiert sau schnapsul de început.
Mulțumim LILIAC pentru sprijin!
Leave a Reply